Per juni 2022 nog beperkt leverbaar; te bestellen op 06 - 20 72 60 94 (de auteur)

boek 'drie eeuwen T.van Duijvendijk's Scheepswerf te Lekkerkerk'

auteur-uitgever: Michiel J. Emmery                      15 perspublicaties

Gemeente Nederlek:

"Wij waren bijzonder onder de indruk van zijn uitgebreide onderzoek en zijn van mening dat het boek veel inwoners zal aanspreken." (27 juni 2013)

LEKKO - daily collection of maritime press clippings:

"In september van dit jaar verscheen het buitengewoon interessante boek ‘drie eeuwen T. van Duijvendijk’s Scheepswerf te Lekkerkerk’…. een boek voor iedereen die interesse heeft voor de scheepsbouw in de Lage Landen. Een aanrader!"

10 november 2013


diverse geïnteresseerden, kopers en/of al-dan-niet direct / indirect betrokkenen bij de totstandkoming die allen inmiddels het boek gelezen hebben:


"Een taboe-loze openbaring met hilarische commentaren en schokkende anekdotes."


een broer van de auteur: "Een knappe prestatie om zo ver terug in de tijd de verhaallijn dicht te schrijven met zo veel onderbouwing."


"Een kunstwerk met verbazingwekkend veel verloren gewaand beeld- en feitenmateriaal."


Drs. W. Hoogerdijk:"Schitterend vormgegeven, met veel, prachtig beeldmateriaal."


"Een eye-opener voor onwetenden en bevooroordeelden..."


"een historisch naslagwerk"


boekwinkelier: "Het is ronduit een prachtig mooi verzorgd boek, ik heb wel anders gezien."


oud-werknemers: "We hebben hier drie jaar op moeten wachten, maar het resultaat mag er zijn!"


een weduwe van een oud-werknemer: "Doodzonde voor al diegenen die er gewerkt hebben en niet meer in ons midden zijn, maar hun nazaten zullen met trots dit naslagwerk koesteren."


een medewerker van het opmaakbureau: "Na de hele proefdruk bijna volledig gelezen te hebben, passen maar drie woorden: "zuivere onthullende geschiedenis"


een familielid van de auteur: "Wat een werk moet dat zijn geweest... hoe meer je leest en bekijkt... en dan de puzzel die je in elkaar hebt gelegd"


een collega van de auteur: "Het is heel makkelijk leesbaar. Zo nu en dan wordt de nieuwsgierigheid danig op de proef gesteld, ook voor lezers die helemaal geen band met scheepsbouw of Lekkerkerk hebben"


buurtbewoner op het werfterrein: "Beslist een must-have voor betrokkenen met de branche, die werf, de streek !"


een broer van de auteur: "Een gedrukt museum, zo ongelofelijk veel materiaal en wetenswaardigheden die er in staan"


een oud-werknemer: "Met veel genoegen heb ik het boek gelezen. Met name de oorlogsperiode en het verhaal van de laatste klinker, hebben mij zeer geboeid. Het toont maar weer eens aan, met welke moeilijkheden onze ouders en grootouders te kampen hebben gehad. Het boek heeft zeer zeker een bijdrage geleverd aan de geschiedschrijving van de scheepsbouw in Nederland. Gelet ook op de impact, die de werf gedurende een lange periode heeft gehad op het dorpsleven, heeft het boek ook zeker een belangrijke bijdrage geleverd aan de geschiedschrijving over het dorp Lekkerkerk."


nog een oud-werknemer: "Ik heb met buitengewone belangstelling het boek over T. van Duijvendijk's Scheepswerf gelezen. Mijn complimenten voor de zeer gedetailleerde beschrijvingen."


"Als jonge HTS'er werkend bij de IJsselwerf heb ik vele verhalen gehoord van scheepsbouwers die nog bij van Duijvendijk gewerkt hadden. Naast mijn algemene interesse in de vroegere scheepsbouw hebben genoemde verhalen mijn interesse gewekt voor de aankoop van dit boek."


Marcel Kroon, registrar / information specialist van het Maritiem Museum te Rotterdam:

"Michiel is a thorough going person. He could tell me lots of information which he recently had revealed. I learned to know him as a hard working and dedicated man."

24 september 2012

"I worked with Michiel when he was writing a book on the history of the shipyard T. van Duijvendijk at Lekkerkerk. I learned to know him as a dedicated and precise worker, above all he has a pleasent manner."

5 december 2012