Per juni 2022 nog beperkt leverbaar; te bestellen op 06 - 20 72 60 94 (de auteur)

boek 'drie eeuwen T.van Duijvendijk's Scheepswerf te Lekkerkerk'

auteur-uitgever: Michiel J. Emmery                      15 perspublicaties

Michiel Emmery groeide op in het Brabantse forensendorp Son en Breugel. Zijn ouders kwamen uit Lekkerkerk en Rotterdam, waar ze de Tweede Wereldoorlog in hun tienerjaren ondergaan hadden.

Hij stamt aan moeder’s kant af van de protestante scheepsbouwers-familie Van Duijvendijk uit Lekkerkerk en van de katholieke apothekers-familie Berents uit Utrecht en Zeist met haar oorsprong in Maastricht. Aan vader’s kant ligt de afstamming van de laat-middeleeuwse protestantse familie Eymeric in La Beaume, Hautes Alpes in Zuidoost-Frankrijk. Nazaten trokken vanuit Frankrijk via Middelburg (18e eeuw) naar Rotterdam (19e eeuw).

Binnen de familietraditie van studies in rechten en technische wetenschappen studeerde de auteur zelf Economie aan het Instituut voor Hoger Beroepsonderwijs te Eindhoven.

Hij werkte bijna 20 jaar internationaal opererend in marketing en sales management. Na een loopbaan-switch via free-lancing in marketing en administratie opereerde hij van 2010 tot 2018 in klantenbeheer en acquisitie.


Het schrijven kreeg vorm met tientallen technische product-documenteringen en product-imagobrochures en redactionele artikelen in de jaren ’80 en ’90 met een vervolg sinds 2001 in locaal-politieke kritische columns en spreekbeurten over verkeer en infrastructuur. In het voorjaar van 2017 publiceerde Michiel Emmery op internet een documentaire film (20 min.) van de metamorfoses van zijn geboortedorp tussen 1880 en 2018.

Zie YouTube: 'Centrum Son '.


Voor meer publicaties:


zoek in Google op: 'Kerkplein Son archeologisch rijk' of surf naar:


www.ed.nl/overig/kerkplein-son-archeologisch-rijk~aa17528c/


www.mooisonenbreugel.nl/nieuws/politiek/16718/als-de-kerk-dan-toch-gaat-wijken


www.son-en-breugel.nieuws.nl/nieuws/michiel-emmery-kosten-archeologie-voor-mfa-8-ton-duurder/


www.weekbladforum.nl/zverhaal1297raad.html


https://www.ed.nl/son-en-breugel/kosten-kerk-son-gierend-uit-de-pan~afb9c96f/


https://www.mooisonenbreugel.nl/nieuws/politiek/18927/werkgroep-vraag-zoekt-antwoord-staat-op-scherp-